14 €
-
1
U košaricu
  
Meteoslikovnica “Vjetropirasta” je prva u nizu serije “Vremenaste priče” čiji je cilj educirati, tj. približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, kako bi kasnije bolje razumjela i imala koristi od meteorološke informacije, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

U “Vjetropirastoj” dječak Val objašnjava djeci što je vjetar, gdje se nalazi, kakav je, služi li čemu, kakvih sve ima vjetrova…

„Vjetropirasta“ nije samo slikopriča, nego ima i premetaljke, rebuse, križaljku, čak i bojanku…

Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Dizajn i priprema za tisak:
Jezik:
hrvatski jezik
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-8535-04-8
Objavljeno:
srpanj 2024. (3. izdanje)
Izdavač:
Naklada Vakula
Cijena:
14 EUR


Nakon predstava temeljenih na "Sunčastoj" i "Pahuljastoj" Mali teatar postavio je na scenu i "Vremenaste igre" - kazališnu predstavu za djecu koja je inspirirana "Vjetropirastom", "Oblačastom" i "Kapljičastom". Premijera je bila u svibnju 2023. godine u Kazalištu KNAP, koje je pomoglo i pripremu predstave.
"Vremenaste igre" i ostale meteopredstave nemaju redoviti termin u kazalištu, ali se njihove izvedbe mogu naručiti na internetskim stranicama Malog teatra.
Još neke informacije o "Vjetropirastoj", čije je 1. izdanje bilo u svibnju 2021. godine, dostupne su u vjetropirastom filmu, kao i pod "Novostima" te na internetskim stranicama HRT-a.

Ova je slikovnica na engleskom jeziku dostupna na 🇬🇧

@ 2022-2024 Naklada Vakula