14 €
-
0
U košaricu
  
"Sunčasta" je treća u seriji meteoslikovnica "Vremenaste priče" - slikovnica na temu meteorologije. Cilj im je educirati - približiti neke često spominjane meteorološke termine djeci, osobito starije vrtićke skupine i nižih razreda osnovne škole, kako bi bolje razumjeli i imali koristi od meteoroloških informacija.

Tema "Sunčaste" je sunce. Uz djevojčicu Sunčicu djeca uče što je sunce, njegove prednosti i mane - pozitivne i negativne strane, a navedene su i preporučene zaštitne mjere kod različitih UV indeksa - pokazatelja opasnosti od UV zračenja na kožu.

Osim teksta i ilustracija u “Sunčastoj” postoje još i premetaljke, rebusi i ispunjaljka, kao i stranica za bojanje.

Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Dizajn i priprema za tisak:
Jezik:
hrvatski jezik
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-8535-06-2
Objava:
srpanj 2024. (3. izdanje)
Izdavač:
Naklada Vakula
Cijena:
14 EUR
"Sunčasta" je prva meteoslikovnica iz serije "Vremenaste priče" koja ima i kazališnu izvedbu - "Tata Slikovnica: Sunčasta" Malog teatra. Premijera je bila u svibnju 2022. godine u Centru za kulturu i informacije Maksimir, koji je pomogao i pripremu predstave. Nakon "Sunčaste" i ostale su meteoslikovnice poslužile kao inspiracija za meteopredstave.
"Tata Slikovnica: Sunčasta", "Tata Slikovnica: Pahuljasta" i "Vremenaste igre" nemaju redoviti termin u kazalištu, ali se njihove izvedbe mogu naručiti na internetskim stranicama Malog teatra.
Još neke informacije o "Sunčastoj", čije je 1. izdanje bilo u travnju 2022. godine dostupne su pod "Novostima".

Ova je slikovnica na engleskom jeziku dostupna na 🇬🇧

@ 2022-2024 Naklada Vakula