90 kn
11,95 €
-
1
U košaricu
  
"Pahuljasta" je četvrta u seriji meteoslikovnica "Vremenaste priče" - slikovnica na temu meteorologije. Cilj im je educirati - približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, osobito djeci, kako bi kasnije bolje razumjela i imala koristi od meteoroloških informacija, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Tema "Pahuljaste" je snijeg - što je snijeg, kako nastaje, kojih sve vrsta snijega imamo, koje su pozitivne i negativne posljedice postojanja snijega, učestalost snijega na Božić u hrvatskim nizinama i planinama, najveće visine snježnog pokrivača u Hrvatskoj...

Kao svim dosadašnjih slikovnicama iz serije "Vremenaste priče" - i u "Pahuljastoj" ima, osim teksta i ilustracija, još i premetaljke, rebusi i ispunjaljka, kao i stranica za bojanje.

Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Grafičko oblikovanje:
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-49882-2-0
Objavljeno:
listopad 2022.
Izdavač:
Vlastita naklada - Zoran Vakula

Kao i "Sunčastu" - prvu meteoslikovnicu iz serije "Vremenaste priče" koja ima i kazališnu izvedbu za djecu - Mali teatar postavio je na scenu i "Pahuljastu" , u suradnji s Kazalištem KNAP . Premijere su bile početkom prosinca 2022. godine, tijekom kojeg je već odigrano više od 10 predstava u kazalištu te po vrtićima i školama.
Još neke informacije o "Pahuljastoj" dostupne su pod "Novostima" i na internetskim stranicama HRT-a.

Ova je slikovnica na engleskom jeziku dostupna na 🇬🇧

@ 2022-2024 Naklada Vakula