14 €
-
1
U košaricu
  
Meteoslikovnica “Oblačasta” druga je u nizu serije “Vremenaste priče” čiji je cilj educirati i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

Djevojčica Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: „Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?“ i još mnoga druga.

Osim Vedranine priče o oblacima, u “Oblačastoj” postoji još i bojanka, premetaljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka. Naravno, puna oblaka.

Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Dizajn i priprema za tisak:
Jezik:
hrvatski jezik
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-8535-05-5
Objava:
srpanj 2024. (4. izdanje)
Izdavač:
Naklada Vakula
Cijena:
14 EUR

Nakon predstava temeljenih na "Sunčastoj" i "Pahuljastoj" Mali teatar postavio je na scenu i "Vremenaste igre" - kazališnu predstavu za djecu koja je inspirirana "Vjetropirastom", "Oblačastom" i "Kapljičastom". Premijera je bila u svibnju 2023. godine u Kazalištu KNAP, koje je pomoglo i pripremu predstave. "Vremenaste igre" i ostale meteopredstave nemaju redoviti termin u kazalištu, ali se njihove izvedbe mogu naručiti na internetskim stranicama Malog teatra.

Još neke informacije o "Oblačastoj", čije je 1. izdanje bilo u studenom 2021. godine i 2. izdanje u prosincu 2022., dostupne su u oblačastom filmu , kao i pod "Novostima" i na internetskim stranicama HRT-a.

Ova je slikovnica na engleskom jeziku dostupna na 🇬🇧

@ 2022-2024 Naklada Vakula