90 kn
11,95 €
-
1
U košaricu
  
Meteoslikovnica “Oblačasta” druga je u nizu serije “Vremenaste priče” čiji je cilj educirati i potaknuti skoro pa najmlađe na razumijevanje prirode i njezinih zakonitosti, te ih zainteresirati za meteorologiju i pojasniti neke osnovne meteorološke pojmove kako bi im bilo lakše razumijevati svakodnevne meteorološke informacije, kojih je u ovo vrijeme klimatskih promjena i globalnog zatopljenja napretek.

Djevojčica Vedrana pomaže pronalaženju pitanja kao što su: „Što su oblaci? Kako i gdje nastaju? Koliko ih ima i kakvih oblika? Koji su najniži oblaci, a koji najviši? Što i kako proizvode? Može li ih se dodirivati? Kada ih i kako fotografirati?“ i još mnoga druga.

Osim Vedranine priče o oblacima, u “Oblačastoj” postoji još i bojanka, premetaljke, rebusi i križaljka – ili bolje reći – ispunjaljka. Naravno, puna oblaka.

Meteoslikovnica je ponajprije namijenjena za stariju vrtićku skupinu i niže razrede osnovne škole, ali će jamačno poneku do sada neznanu zanimljivost naći i mlađi i stariji.

Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Grafičko oblikovanje:
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-50373-0-9
Objavljeno:
prosinac 2022. (2. izdanje)
Izdavač:
Naklada Vakula

Još neke informacije o "Oblačastoj", čije je 1. izdanje bilo u studenom 2021. godine, dostupne su u oblačastom filmu , i na internetskim stranicama HRT-a.

@ 2022-2023 Naklada Vakula