90,41 kn
12 €
-
1
U košaricu
  
"Kapljičasta" je peta u seriji meteoslikovnica "Vremenaste priče" - slikovnica na temu meteorologije. Cilj im je educirati - približiti neke često spominjane meteorološke termine mladima, osobito djeci, kako bi kasnije bolje razumjela i imala koristi od meteoroloških informacija, posebice u ovo doba sve očitijih klimatskih promjena i globalnog zatopljenja.

Tema "Kapljičaste" su rosa, rosulja, kiša i ostale kapljičaste oborine - kako nastaju, koje su kada korisne i štetne, najveće godišnje, mjesečne i dnevne količine oborine do sada izmjerene u Hrvatskoj...

Kao u svim dosadašnjih slikovnicama iz serije "Vremenaste priče" - i u "Kapljičastoj" ima, osim teksta i ilustracija, još i premetaljke, rebusi i ispunjaljka, kao i stranica za bojanje.

Izdavač:
Naklada Vakula
Tekst:
Zoran Vakula
Ilustracije:
Lektorica:
Marija Pepelko
Dizajn i priprema za tisak:
Jezik:
hrvatski jezik
Format:
220 x 220 mm
Broj stranica:
32
Uvez:
tvrdi
ISBN:
978-953-50373-1-6
Tisak
Lumako tim d. o. o., Zagreb
Objava:
travanj 2023.
Nakon "Sunčaste" i "Pahuljaste" Mali teatar postavio je na scenu i "Vremenaste igre" - kazališnu predstavu za djecu koja se temelji na "Vjetropirastoj", "Oblačastoj" i "Kapljičastoj". Premijera je bila u svibnju 2023. godine u Kazalištu KNAP, koje je pomoglo i pripremu predstave.

Još neke informacije o "Kapljičastoj" dostupne su pod "Novostima" i na internetskim stranicama HRT-a.

Ova je slikovnica na engleskom jeziku dostupna na 🇬🇧

@ 2022-2024 Naklada Vakula